Snoeien

Hedge and Trees Trimming

Wat is Snoeien?

Specialistische Boom Snoeimethoden voor een Gezonde Groei

Op zoek naar professionele boomverzorging? Bij Bas Behoudt Bomen helpen we u graag bij het snoeien van uw bomen, maar welke takken moeten worden afgezaagd? Deze veelgestelde vraag is cruciaal voor ons werk. We stellen u de vraag: ‘Wat wilt u dat er met uw boom gebeurt?’ Moet hij compacter groeien of kleiner blijven?

Het antwoord op deze vraag vormt de basis voor onze aanpak. Onze boomverzorgers houden rekening met diverse factoren, zoals de omgeving, boomsoort, leeftijd, vitaliteit en conditie van de boom. Bij Bas Behoudt Bomen zijn we gespecialiseerd in het snoeien van bomen en het verbeteren van groeicondities.

Dankzij onze luisterbereidheid, vakkennis en toegewijd personeel is uw project bij ons in goede handen. Neem vandaag nog contact met ons op voor professionele boomverzorging op maat.

back view of gardener trimming trees with telescopic pole saw in park

Begeleidingssnoei

Begeleidingssnoei is een belangrijke techniek die vaak wordt gebruikt bij jonge bomen. Het stimuleert de groei en helpt bij het vormgeven van de boom. Door ongewenste takken te snoeien, kan de boom de gewenste groeirichting krijgen. Bas Behoudt Bomen is gespecialiseerd in begeleidingssnoei voor jonge bomen, waardoor uw groene investering op de juiste weg wordt geleid.

Skillful male landscaper shaping geometric ornament with hedge trimmer in topiary park.

Vormsnoei

Vormsnoei wordt gebruikt om de esthetiek en balans van de boom te herstellen. Wanneer een boom bijvoorbeeld aan één kant beschadigd is of ongelijkmatige groei vertoont, kan vormsnoei nodig zijn om de boom weer in evenwicht te brengen. Bas Behoudt Bomen biedt gespecialiseerde vormsnoeidiensten om uw bomen weer in topconditie te brengen.

Garden Worker Using Pruning Shear to Cut Unhealthy Plant Branches

Uitlichten

Bij uitlichten worden de buitenste takken en zijtakken van de kroon ingekort, waardoor de totale omvang en vorm van de kroon optisch behouden blijven. Door deze snoeimethode krijgen de overgebleven delen van de boom meer licht, wat resulteert in een vollere binnenkroon. Dit verbetert de windbestendigheid van de boom, omdat hij luchtiger wordt en minder wind vangt. Bij Bas Behoudt Bomen bieden we uitlichtingssnoei aan om uw bomen gezond en sterk te houden.

Tree service worker arborist pruning large branches and cutting down large maple tree with chainsaw

Breuk- of fractuursnoei

Breuksnoei biedt een natuurlijke uitstraling aan bomen waarbij takken door de wind zijn gebroken, in plaats van afgezaagd. Het is een oplossing voor bomen die moeilijk in vorm te brengen zijn. Bij Bas Behoudt Bomen passen we breuksnoei toe door het kunstmatig nabootsen van het natuurlijke windbelastingsproces, wat resulteert in grote, grillige wonden. Na breuksnoei zullen adventiefknoppen uitlopen achter de breuk, waardoor frisse jonge twijgen ontstaan. Ons deskundige team staat klaar om uw bomen op een natuurlijke en zorgvuldige manier te verzorgen.

African cactus tree

Kandelaberen

Kandelaberen, een drastische vorm van snoeien, heeft een aanzienlijke impact op de vorm en omvang van een boom. Terwijl vormsnoei wordt toegepast om bomen te verfraaien, wordt kandelaberen voornamelijk gebruikt om de groei van bomen te beheersen. Dit kan nodig zijn om overlast voor het verkeer te voorkomen of om te voorkomen dat bomen te veel licht wegnemen uit een woning. Bas Behoudt Bomen biedt deskundige kandelaberen-diensten om bomen op hun plaats te houden, zelfs onder beperkte omstandigheden.

Andere redenen voor deze drastische snoeimethode zijn onder meer wortelbeschadiging en het behoud van een verzwakte boomstam die niet in staat is om windkrachten op te vangen. Bij kandelaberen worden doorgaans alle takken van de kroon fors ingekort, wat vergelijkbaar is met het verliezen van de staart van een hagedis – het herstel vergt tijd. Het is belangrijk op te merken dat deze snoeimethoden de boom veel energie kosten om te herstellen van de grote wonden.

Als u overweegt een boom aan te planten, is het raadzaam om goed advies in te winnen voordat u een keuze maakt. Ons team van experts bij Bas Behoudt Bomen staat klaar om u te begeleiden bij het maken van de juiste beslissing voor uw bomen en buitenruimte.

Hoe wij werken

Stel uw vraag of maak een afspraak!